Skogspromenader gillar vi skarpt. Alltid finns det något att kika på. Här inspekterar vi skogen efter avverkning. Matte tycker allting är roligare om vi vovvar är med.

Idag åkte Asta och jag till Sydskånska kennelklubbens utställning i Tomelilla. Asta blev 2:a bästa tik med reservcert.
Lilla pärlan Asta ❤️

Vid helgens rallylydnadstävling fick även pensionären Molly testa tävlingsbanan. Så hon gjorde det, högst på pallen i första starten med fina 98 poäng. Med ytterligare två kvalificerande resultat tog hon titeln RLD N och får nu gå vidare till fortsättningsklass. (klicka på bilden för fler bilder 🐕)

Idag var det såväl upp som ner vid utställningen i Ronneby. Asta fick Excellent med CK och väldigt fin kritik. Även Bless fick fin kritik och VG. Tokaj föll dock inte alls domaren i smaken. Han ville ha en betydligt kraftigare och mer maskulin hund och gav bara betyget Good. Jag får glädjas åt fin kritik gällande vinklar, ögon, öron,...

Idag anordnade Svenska Schipperke Ringen en medlemsträff på Landskronas brukshundsklubb. Ca 30 Schipperke fick testa agility, hopers och rallylydnad. Trevligt umgänge med såväl alla fyrbenta som deras tvåbenta medföljande. (klicka på bilden för fler bilder 🐕)

Nu har vi testat att ställa ut i Tyskland. Internationell utställning i Oldenburg. Någon rosett fick vi inte med oss hem, men trevliga erfarenheter och möten med andra schipperke och deras hussar och mattar. Särskilt glad är jag över att båda domarna uppskattade båda vovvarnas trevliga temperament.

Glad att ha blivit antagen till nya kurser som ska ge fördjupad kunskap till min uppfödning.
Efter vårens 15 poäng i allmän etologi vid Linneuniversitetet är det nu dags att specialisera mot hund.
Hundens beteendebiologi 1 - 7.5 poäng Linköpings universitet
Hundens evolution, genetik och beteende - 7.5 poäng Stockholms universitet.
Spännande ...

Vid sin allra första tävling blev det 3 kvalificerande resultat och RLDN för Asta. Dessutom en härlig pallplats

En härlig och glädjefylld utställningsdag på Landskronas brukshundsklubb. Alla 5 Icks-hundarna + Tokaj fick Excellent. Asta, Tokaj och Zäta med CK. Asta blev bästa tik av 12 fina tikar och knep sitt första CERT. Tack Bless, Elsa, Santos och Zäta ned mattar och husse för en fin dag ❤️

En härlig och rolig helg med Rasspecial i Svenska Schipperke Ringen. ICKS Chianti "Elsa" blev BIR valp. Syster Irma (ICKS Cava) tävlade framgångsriks med lillmatte i "Barn med hund"

Ny hemsida

17.05.2023

Nu har vår nya hemsida publicerats. Vi har bytt hemsideleverantör och självklart är det en del fix vid själva bytet. Det kan därför vara en del små felaktigheter inledningsvis som jag ber er ha överseende med. Tveka aldrig att kontakta mig och ställa frågor.