Klicka på bilden i nyheterna för att få fram fler bilder och mer text.
 

Lördagen promenerar vi tillsammans i Breanäs vackra strövområde. Grillar och njuter av nyutslagen bokskog.
På söndagen träffas vi på Osby Brukshundsklubb och testar flera olika hunddporter, grillar och umgås.
För att kunna fixa fika och korv till alla behöver du föranmäla dig till charlotta@icks.se . Där får du även mer info.
För den som vill...

Uteliv

26.03.2024

Så härligt för valparna att börja vara ute. Väldigt bekvämt även för oss när de kan börja göra sina behov ute. De lär sig så himla snabbt.

Tiden går så fort när man har roligt. Nu är valparna 4 veckor och det är bara 4 veckor kvar tills de första flyttar till sina familjer.

Idag har valparna hunnit bli en vecka. Alla mår bra och växer som de ska. Det jobbigaste är att lämna dem i fred med sin mamma, man vill ju bara gosa.
Tikvalpen och fyra av hanarna är tingade sedan länge. Men en hane finns kvar att tinga.

Valpar

19.02.2024

Klicka på bilden för att se hela inlägget

28 dagar efter senaste parningen åkte Asta till veterinären för ultraljud. Så häftigt att få se 5 små pulserande hjärtan. Hoppas nu att alla överlever.

Idag fick vi äntligen ett första kvalificerande resultat i fortsättningsklass i rallylydnad. Just över gränsen och ingen vidare placering, men vad gör det när man får denna kommentar av domaren. Goa gamla Molly som egentligen tycker att hon är värd godsaker under loppet för att fixa alla moment så bra 🥰

Nya valpplaner

13.12.2023

Som hunduppfödare får man anpassa sig efter vovvarnas biologiska signaler. Bless ville ju inte para sig denna gång, men så kom då istället Astas löp igång. Så nu har vi bokat date med en fin hane som passar henne och vi hoppas på nya små energiska och viljestarka valpar i februari.

Tyvärr blev det inte någon parning denna gång. Bless fräste ifrån ordentligt även under höglöp och markerade tydligt att någon parning skulle hon inte tillåta. Naturligtvis lyssnar vi på henne i detta fall. Nu får vi se om det blir Asta eller Bless som blir först på tur framöver.