Klicka på bilden i nyheterna för att få fram fler bilder och mer text.
 

Idag har valparna hunnit bli en vecka. Alla mår bra och växer som de ska. Det jobbigaste är att lämna dem i fred med sin mamma, man vill ju bara gosa.
Tikvalpen och fyra av hanarna är tingade sedan länge. Men en hane finns kvar att tinga.

Valpar

19.02.2024

Klicka på bilden för att se hela inlägget

28 dagar efter senaste parningen åkte Asta till veterinären för ultraljud. Så häftigt att få se 5 små pulserande hjärtan. Hoppas nu att alla överlever.

Idag fick vi äntligen ett första kvalificerande resultat i fortsättningsklass i rallylydnad. Just över gränsen och ingen vidare placering, men vad gör det när man får denna kommentar av domaren. Goa gamla Molly som egentligen tycker att hon är värd godsaker under loppet för att fixa alla moment så bra 🥰

Nya valpplaner

13.12.2023

Som hunduppfödare får man anpassa sig efter vovvarnas biologiska signaler. Bless ville ju inte para sig denna gång, men så kom då istället Astas löp igång. Så nu har vi bokat date med en fin hane som passar henne och vi hoppas på nya små energiska och viljestarka valpar i februari.

Tyvärr blev det inte någon parning denna gång. Bless fräste ifrån ordentligt även under höglöp och markerade tydligt att någon parning skulle hon inte tillåta. Naturligtvis lyssnar vi på henne i detta fall. Nu får vi se om det blir Asta eller Bless som blir först på tur framöver.

Snö och vinter. Vovvarna njuter. Först under två veckor i Funäsdalen med skidåkning och snöbus. Men även mycket soffmys då det var riktigt kallt.
Även hemma i Skåne har vi fått busa i snö.
Annars väntar vi på att Bless ska komma i höglöp så vi kan börja nerräkningen till nästa valpkull 🥰

Nyttig kunskap

30.10.2023

Tack vare mitt uppdrag som avelsfunktionär i Svenska Schipperke Ringen kunde jag i helgen åka till Kennelklubben och få en grundutbildning för avelsfunktionär. Mycket nyttigt att fräscha upp kunskaper och kul och värdefullt att träffa SKK representanter samt kolleger från andra rasklubbar.
Tokaj fick vara ressällskap 🥰

Nu har Irma, Santos, Zäta och Elsa dvs valparna i vår senaste kull gjort BPH-beskrivning. Vovvarna som nu blivit 13 månader fixade detta jättebra. Det var så kul att se hur de tog sig an utmaningarna på lite olika sätt.

Skogspromenader gillar vi skarpt. Alltid finns det något att kika på. Här inspekterar vi skogen efter avverkning. Matte tycker allting är roligare om vi vovvar är med.