Valpar och valpplaner

Molly myser med sin förstfödda, 3 dagar gammal Athena "Kaxa"
Molly myser med sin förstfödda, 3 dagar gammal Athena "Kaxa"
I mitten av april sa vi farväl till alla 6 finingar i vår senaste valpkull. Maken till tillgivna små kelvalpar får man leta efter. Framåt och supertrygga har de nu gett sig ut på nya ävertyr.

Det blev tomt men jag vet ju att de får det så bra med sina nya familjer. 

Nu får vi se framåt och planera för nästa kull. Troligen blir det lilla Elsa "Icks Chianti" som blir mamma till nästa kull.  

Elsa
Elsa
Lilla Chablis "Zäta" frågar sin pappa Tokaj om hon ska hjälpa till att vakta
Lilla Chablis "Zäta" frågar sin pappa Tokaj om hon ska hjälpa till att vakta

Våra valpköpare är fantastiska

Irma med sin husse och matte
Irma med sin husse och matte
Jag tänker ofta att vi har världen bästa valpköpare. Det är en känsla som är väldigt viktig för mig. Den dagen jag inte kan vara säker på att valparna hamnar i riktigt goda händer så kommer jag sluta som uppfödare.

Det finns dock ingen särskild mall som du som valpköpare ska passa in i. Du får gärna vara pensionär, men lika gärna student eller barnfamilj. Det viktiga är att du har ett äkta intresse för din hund och vill låta den uppleva saker och växa tillsammans med dig. Troligen vill du också gå kurser och träna tillsammans med din hund. Mina hundar behöver en trygg ledare samt stimulerande upplevelser och arbetsuppgifter för att bli de drömhundar de kan bli.

I normalfallet träffar jag mina valpköpare redan innan valparna är födda. Jag tycker det är viktigt att du som valpköpare kan träffa mig och mina vuxna hundar i lugn och ro innan du bestämmer dig för att köpa valp från mig. Jag vill ju även se vem du är så jag kan vara trygg med att schipperke är rätt ras för dig och att valpen får det bra hos dig.

Mack med husse efter genomförd BPH
Mack med husse efter genomförd BPH


Zäta med sin nya familj
Zäta med sin nya familj

En tidig kontakt gör också att du kan följa valparna ända från födseln via täta mms-uppdateringar.
När jag vet vilka önskemål olika köpare har gällande sina valpar är det lättare för mig att placera rätt valp hos rätt familj.

Jag hoppas på en livslång kontakt även efter det att du hämtat din valp. Jag ser även att mina härliga valpköpare uppskattar kontakt sinsemellan. Vi har en Facebook/Messenger- grupp där alla valpköpare som vill kan vara med. Berätta vad de gör med sin hundar, ställa frågor och ge varandra goda råd och kanske kunna träffas även vid sidan av de valpträffar jag kommer att ordna.

Skogspromenad med 10 schipperke och en golden
Skogspromenad med 10 schipperke och en golden
Inte helt lätt att fånga alla på bild efter vår inofficiella exteriörbedömning
Inte helt lätt att fånga alla på bild efter vår inofficiella exteriörbedömning