Klicka på bilden i nyheterna för att få fram fler bilder och mer text.
 

Snö och vinter. Vovvarna njuter. Först under två veckor i Funäsdalen med skidåkning och snöbus. Men även mycket soffmys då det var riktigt kallt.
Även hemma i Skåne har vi fått busa i snö.
Annars väntar vi på att Bless ska komma i höglöp så vi kan börja nerräkningen till nästa valpkull 🥰

Nyttig kunskap

30.10.2023

Tack vare mitt uppdrag som avelsfunktionär i Svenska Schipperke Ringen kunde jag i helgen åka till Kennelklubben och få en grundutbildning för avelsfunktionär. Mycket nyttigt att fräscha upp kunskaper och kul och värdefullt att träffa SKK representanter samt kolleger från andra rasklubbar.
Tokaj fick vara ressällskap 🥰

Nu har Irma, Santos, Zäta och Elsa dvs valparna i vår senaste kull gjort BPH-beskrivning. Vovvarna som nu blivit 13 månader fixade detta jättebra. Det var så kul att se hur de tog sig an utmaningarna på lite olika sätt.

Skogspromenader gillar vi skarpt. Alltid finns det något att kika på. Här inspekterar vi skogen efter avverkning. Matte tycker allting är roligare om vi vovvar är med.

Idag åkte Asta och jag till Sydskånska kennelklubbens utställning i Tomelilla. Asta blev 2:a bästa tik med reservcert.
Lilla pärlan Asta ❤️

Vid helgens rallylydnadstävling fick även pensionären Molly testa tävlingsbanan. Så hon gjorde det, högst på pallen i första starten med fina 98 poäng. Med ytterligare två kvalificerande resultat tog hon titeln RLD N och får nu gå vidare till fortsättningsklass. (klicka på bilden för fler bilder 🐕)

Idag var det såväl upp som ner vid utställningen i Ronneby. Asta fick Excellent med CK och väldigt fin kritik. Även Bless fick fin kritik och VG. Tokaj föll dock inte alls domaren i smaken. Han ville ha en betydligt kraftigare och mer maskulin hund och gav bara betyget Good. Jag får glädjas åt fin kritik gällande vinklar, ögon, öron,...

Idag anordnade Svenska Schipperke Ringen en medlemsträff på Landskronas brukshundsklubb. Ca 30 Schipperke fick testa agility, hopers och rallylydnad. Trevligt umgänge med såväl alla fyrbenta som deras tvåbenta medföljande. (klicka på bilden för fler bilder 🐕)

Nu har vi testat att ställa ut i Tyskland. Internationell utställning i Oldenburg. Någon rosett fick vi inte med oss hem, men trevliga erfarenheter och möten med andra schipperke och deras hussar och mattar. Särskilt glad är jag över att båda domarna uppskattade båda vovvarnas trevliga temperament.

Glad att ha blivit antagen till nya kurser som ska ge fördjupad kunskap till min uppfödning.
Efter vårens 15 poäng i allmän etologi vid Linneuniversitetet är det nu dags att specialisera mot hund.
Hundens beteendebiologi 1 - 7.5 poäng Linköpings universitet
Hundens evolution, genetik och beteende - 7.5 poäng Stockholms universitet.
Spännande ...

Vid sin allra första tävling blev det 3 kvalificerande resultat och RLDN för Asta. Dessutom en härlig pallplats