Valpar och valpplaner

Molly myser med sin förstfödda, 3 dagar gammal Athena "Kaxa"


Nu har valparna från vår tredje valpkull flyttat till sina nya härliga hem. Mer om valparna från våra tidigare kullar hittar du på sidan Valpkullar.


Nästa valpkull blir under Asta eller Bless någon gång under 2023 eller 2024.

Lilla Chablis "Zäta" frågar sin pappa Tokaj om hon ska hjälpa till att vakta

Våra valpköpare är fantastiska

Irma med sin husse och matte
Zäta med sin nya familj


Jag tänker ofta att vi har världen bästa valpköpare. Det är en känsla som är väldigt viktig för mig. Den dagen jag inte kan vara säker på att valparna hamnar i riktigt goda händer så kommer jag sluta som uppfödare. 
Det finns dock ingen särskild mall som du som valpköpare ska passa in i. Du får gärna vara pensionär, men lika gärna student eller barnfamilj. Det viktiga är att du har ett äkta intresse för din hund och vill låta den uppleva saker och växa tillsammans med dig. Troligen vill du också gå kurser och träna tillsammans med din hund. Mina hundar behöver en trygg ledare samt stimulerande upplevelser och arbetsuppgifer för att bli de drömhundar de kan bli.

I normalfallet träffar jag mina valpköpare redan innen valparna är födda. Jag tycker det är viktigt att du som valpköpare kan träffa mig och mina vuxna hundar i lugn och ro innan du bestämmer dig för att köpa valp från mig. Jag vill ju även se vem du är så jag kan vara trygg med att schipperke är rätt ras för dig och att valpen får det bra hos dig. 
En tidig kontakt gör också att du kan följa valparna ända från födseln via täta mms-uppdateringar.
När jag vet vilka önskemål olika köpare har gällande sina valpar är det lättare för mig att placera rätt valp hos rätt familj. 

jag hoppas på en livslång kontakt även efter det att du hämtat din valp. Jag ser även att mina härliga valpköpare uppskattar kontakt sinsemellan. Vi har en facebook/messengergrupp där alla valpköpare som vill kan vara med. Berätta vad de gör med sin hundar, ställa frågor och ge varandra goda råd och kanske kunna träffas även vid sidan av de valpträffar jag kommer att ordna.

Mack med husse efter genomförd BPH
Skogspromenad med 10 schipperke och en golden
Inte helt lätt att fånga alla på bild efter vår inofficiella exteriörbedömning

Intresserad av att bli fodervärd?

Angus och Aston utanför köksdörren
Asta efter ett oplanerat första bad i Helgeå. Nöjd efter att ha snott brossans halsband.

Som liten kennel med ett aktivt liv vid sidan av, kommer vi inte att kunna ha så många hundar i vår kennel. För att ändå kunna utveckla vår avel och ta tillvara avelsmässigt värdefulla individer så är vi intresserade av att få kontakt med personer som är nyfikna på att vara fodervärd eller att köpa valp där vi behåller avelsrätten.
Det är ett åtagande som ställer stora krav på att vi kan samverka på ett mycket bra sätt. Ni har hunden som er egen men vi ska kunna använda den i vår avel. Vi kommer även att vilja meritera hunden åtminstone utställningsmässigt samt testa dess mentalitet. Du måste vara beredd på att gå vissa kurser med hunden (vilket alla valpköpare bör göra), men också att lämna den ifrån dig när det blir aktuellt utifrån fodervärdsavtalet. Förmodligen är det enklast om du bor hyfsat nära oss, men andra faktorer kan vara ännu viktigare. Hör av dig om du är intresserad av att äga en schipperke på detta sätt. Vi följer SKK:s avtal och regler – läs gärna mer på SKK:s hemsida under ”fodervärd”.

Athena och Asta nyvakna under skohyllan
Aston leker på altanen