Molly"Molly" Faksimil Pro Primo, är den hund som är starten för vår lilla kennel.

Molly är född i juni 2013. För att vara schipperke är hon väldigt social och älskar inte bara sin familj, utan även alla andra människor som matte och husse visar att är OK. Detta är inte helt rastyiskt men efterson hon ändå har en tydlig vaktinstinkt tycker vi det är enbart positivt. På så sätt är hon en mycket trevlig sällskapshund som ändå tydligt vaktar. Detta är något vi gärna vill ska symbolisera de hundar vi föder upp. Trygga tillitsfulla hundar utan rädslor men med en stor nyfikenhet och tydlig vaktinstikt. Det är kul att se hur den till synes arga vakthunden så snabbt förvandlas till en nyfiket välkomnande insmickrande liten kelhund så fort matte eller husse välkomnat besökaren.      

Molly vaktar ivrigt vårt hus och vårt tomt. Cyklister blir rejält utskällda, för att inte tala om rullskidåkare som hon inte alls tycker om. Förutom när hon vaktar hus och tomt skäller hon väldigt sällan.

Molly gillar skarpt att åka till brukshundsklubben och träna agility, rallylydnad eller viltspår. Det är snarast mattes prioriteringar som sätter gränser. Hon har inga tävlingsmeriter vilket mer beror på matte än på Molly.

Molly är svensk utställningschampion.
När hon var tre gjorde hon BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund).

Spindeldiagram från Mollys BPH

Asta

Icks Asta kommer från vår första kull och är alltså Mollys valp. Hon är född i juli 2019. Utvecklas Asta på det sätt som vi hoppas kommer hon att bli en framtida avelstik.
Det är svårt att bedömma en valp, men hon verkar lovande såväl mentalt som utseendemässigt. Hon har en kompakt kropp, lovande päls, fin svansansättning och ett himla härligt uttryck. Hon är en bestämd liten dam, med tydligt humör och är väldigt framåt och trygg. 
Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas framöver.