ICKS kennel

Schipperken kom in i vårt liv sommaren 2013 då vi blev lyckliga ägare av Molly. Vi hade då efter 15 härliga år tvingats ta bort vår fantastiska border collie Wip. Eftersom vi inte längre hade några djur att valla sökte vi efter en ny ras. Tidigare hade vi även haft en underbart klok labrador, Lakris.

Vi spaltade upp våra krav och började leta bland alla raser, mest dock i rasgrupp 1 för att hitta en hund som förhoppningsvis var nästan lika lyhörd och intelligent som en bordercollie. Ganska snabbt fastnade vi för schipperke.

Robust både fysiskt och mentalt, inte badtokig, inte jakthund, en hund som skulle kunna hänga med på långa turer såväl i skog som på sommar- och vinterfjäll. Lite väl litet format tyckte vi först, men när vi väl hade träffat några schipperke insåg vi att detta är en hund som trots det lilla formatet är väldigt mycket hund. Nu efter några år har vi insett hur praktiskt det är med en liten hund. En hund som kan följa med överallt.

När Molly var tre år var vi övertygade om att hon uppfyller kraven för att bli moderhunden till den kennel i litet format vi startat upp. Matte gick uppfödarutbildning höst 16/vår 17.  Inledningsvis tänker vi oss en uppfödning i väldigt liten skala med en kull vartannat år. För oss är mentaliteten väldigt viktig. Vi hoppas att alla valpköpare med vårt stöd kommer att vilja mentaltesta sin hundar. Detta kommer att vara ett viktigt redskap för att se att våra valpar har den mentalitet vi eftersträvar. Självklart ska avelshundarna även vara friska, sunda och exteriört korrekta.

Agility är hur kul som helst
 
 
 
Rasspecial 2016
Molly gör BPH